Museokeskus Vapriikki täyttyy monipuolisesta ohjelmasta lauantaina 18. marraskuuta, kello 11–21, kun Museocon tekee paluun. Tapahtumassa pääsee tutustumaan roolipelaamisen, cosplayn ja coni-kulttuurin maailmaan sekä niiden harrastajiin koko perheen voimin. Tapahtuman erityispiirteenä on historia. Luvassa on paljon mielenkiintoista ja moninaista ohjelmaa työpajoista puheohjelmiin ja taidekujasta musiikkiesityksiin.

Museoconissa kohtaavat aloittelijat ja konkarit. Lähtökohta on, että kävijät pääsevät itse kokeilemaan ja pelaamaan. Monipuolisen tapahtuman erikoisuutena on historia, joka on läsnä sekä ohjelmassa että tapahtumapaikassa. Suomessa Museocon on ainutlaatuinen, sillä se järjestetään museon tiloissa.

Haltin taikakoulun taikasauva-työpaja ja loitsut -oppitunnit innostavat perheen pienimpiä. Kokeneille harrastajille on puheohjelmaa esimerkiksi Dungeons & Dragons -roolipelin kääntämisestä. Ylen suositun RopeLIVEn tekijät ovat tavattavissa. Taidekujalla harrastajataiteilijat ja käsityöläiset myyvät teoksiaan ja tuotteitaan. Mukana myös musiikkiesityksiä, kuten jousikvartetti ILME, ja Cosplay-näytös.

– Tapahtuman erityispiirteenä on harrastusten historian käsittely. Teemme tiivistä yhteistyötä moninaisen harrastajajoukon kanssa ja toimimme mahdollistajana. Meille tärkeintä on se, että harrastajat itse pääsevät kertomaan harrastuksestaan. Olemme avoimia harrastajien omille ehdotuksille ohjelmaksi, kertoo tuottaja Emilia Laulainen Postimuseolta.

Ohjelman lisäksi voi tutustua Vapriikin näyttelyihin ja osallistua opastuksille. Olipa kerran -näyttelyyn on queer-teemainen opastus ja uuteen Fantastinen floppi -näyttelyyn yleisöopastus. Museoravintola Valssi ja museokauppa ovat avoinna koko tapahtuman ajan. Valssissa on mahdollisuus lainata ja pelailla lautapelejä.

Ohjelma sisältyy Vapriikin pääsylipun hintaan. Museokortti käy. Taidekujalle, kuvauspisteelle ja musiikkiesityksiin on vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestävät Suomen pelimuseo, Mediamuseo Rupriikki ja Postimuseo yhdessä osana MuseoX-hanketta yhteistyössä Vapriikin kanssa.

Jo neljäs Museocon

Suomen pelimuseo on järjestänyt Museoconia vuosina 2018 ja 2019. Viime vuonna Postimuseo lähti mukaan tapahtuman järjestämiseen MuseoX-yhteistyöhankkeen kautta. Eri toimijoiden yhteistyö on mahdollistanut tapahtuman laajentumisen ja monipuolistamisen. Viime vuonna tapahtumassa vieraili 700 kävijää ja nyt odotetaan 1000 kävijää.

Museocon lauantaina 18. marraskuuta, klo 11–21, museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Linkit

Katso Museoconin koko ohjelma 
Museoconin sivut

Lisätiedot

Emilia Laulainen, tuottaja, museopedagogi, Postimuseo, emilia.laulainen@postimuseo.fi, 050 4061570
Outi Penninkangas, tutkija, Suomen pelimuseo ja mediamuseo Rupriikki, outi.penninkangas@tampere.fi, 050 341 3262
Niklas Nylund, tutkija, Suomen pelimuseo, niklas.nylund@tampere.fi, 040 801 6880

Kaikki uutiset