Museoconin ohjelma 2023

Museokeskus Vapriikki täyttyy monipuolisesta ohjelmasta lauantaina 18.11. klo 11–21.

Ohjelma sisältyy Vapriikin pääsylipun hintaan. Meillä käy myös Museokortti!
Taidekuja, kuvauspiste, miitti sekä konsertit ovat maksuttomia.

Museoravintola Valssi ja Vapriikin museokauppa ovat avoinna koko tapahtuman ajan.

Museoconin infopiste palvelee kävijöitä klo 10–19 Vapriikin aulassa.

Lainaa ja pelaile lautapelejä: kello 16 eteenpäin museoravintola Valssissa on mahdollisuus lainata ja pelailla lautapelejä.

Klo 11.00–19.00 Taidekuja

Museoconin taidekujalla harrastajataiteilijat ja käsityöläiset myyvät teoksiaan ja tuotteitaan. Tarjolla on printtejä, tarroja, koruja, pinssejä ja vaikka mitä. Tule tekemään löytöjä! Tutustu taiteilijoihin nettisivuillamme.

Taidekuja on maksuton.

Paikka: Rollikkahalli, ensimmäinen kerros.

Klo 11.00–12.30 Tule tutustumaan larpin ja cosplayn maailmaan!

Oletko miettinyt larppauksen tai cosplayn aloittamista? Tule esittämään kysymyksiä harrastajille ja kuulemaan vinkkejä harrastusten aloittamiseen. Ohjelma on nonstop.

Paikka: Pelimuseon noppapöytä, toinen kerros.

Klo 11.00–17.00 Haltin taikakoulun taikasauvatyöpaja ja loitsut -oppitunnit

Tule tekemään non-stop taikasauvapajaan ikioma taikasauvasi! Pohja työstetään suomalaisesta puusta ja sauvasta tehdään oman näköinen vuolemalla, erilaisilla maalaustekniikoilla sekä koristeilla, mm. nahalla, helmillä ja kuumaliimalla.

Taikasauvapajaa ohjaavat Ulottuvuusmatkojen sauvasepät, joilla on pitkä kokemus taikasauvojen valmistamisesta eri ikäisten kanssa. Paja sopiikin kaikenikäisille kunhan sivellin pysyy kädessä! Nuorimpien kanssa suosittelemme ottamaan aikuisen avuksi taikasauvan valmistamiseen.

Nyt sinulla on mahdollisuus myös päästä kurkistamaan Haltin Taikakoulun loitsujen alkeisiin, vaikka normaalisti kaikenlainen maagisuus on visusti piilotettu ei-taikovilta. Tule siis oppimaan mistä suomalainen taikuus kumpuaa ja mitä sen onnistumisessa tarvitaan. Tunnin aikana opetellaan myös muutamia suomalaisia käskysanoiksi muodostuneita loitsuja.

 

Aikataulu:

klo 11.00–12.30 Taikasauvapaja

klo 12.30–13.30 Loitsut -oppitunti

klo 14.30–16.00 Taikasauvapaja

klo 16.00–17.00 Loitsut -oppitunti

Paikka: Paja-tila, toinen kerros.

 

 

Klo 11.00–13.00 Luolia, legendoja ja lohikäärmeitä – Dungeons & Dragons -roolipelin kääntäjät neljältä vuosikymmeneltä kertovat urakastaan

Mitä olet aina halunnut tietää mörköpeikkojen, haarnien, kultapalojen, kalmomaagien, varsimiekkojen, ja temppeliritarien alkuperästä? Tule kuulemaan eri käännösversioiden taustoista, kun Jari Pauna, Jiri Koivuniemi, Seppo Raudaskoski ja Jukka Sorsa kertovat, miten Dungeons & Dragonsin eri suomennosversiot ovat syntyneet. Jos mieltäsi askarruttava kysymys näyttää jäävän vaille vastausta, esitä se itse paneelin päätteeksi!

Jari Pauna

Jari Pauna on pelialan ammattilainen, jolla on yli 30 vuoden kokemus erilaisista tehtävistä viihdeteollisuudessa. Hänellä on laaja kokemus liiketoiminnan ja kumppanuussuhteiden kehittämisestä sekä peli- että mediatoimialoilla. Tällä hetkellä hän työskentelee uusien PC, konsoli, mobiili ja web3 pelien parissa. Hän on kääntänyt Protocol Productionsin vuonna 1988 julkaiseman Dungeons & Dragonsin Punalaatikkona tunnetun Basic-version suomeksi, sekä toiminut juontajana legendaarisessa Lohikäärmepuu radio-ohjelmassa.

Jiri Koivuniemi

Jiri Koivuniemi on kääntänyt Dungeons & Dragonsin sääntökirjan suomeksi vuonna 1992 silloiselle työnantajalleen Toptronicsille. Yritys toimi tuolloin TSR Inc:n maahantuojana, mutta on tunnetumpi videopelitukkurina. Käännetty sääntökirja kuuluu TSR:n vuonna 1991 julkaisemaan niin sanottuun Dungeons & Dragons Basic -pakettiin, jonka lempinimi oli Black Box. Nykyään Jiri pyörittää Visionist-nimistä peli- ja teknologia-aloihin keskittyvää viestintätoimistoa.

Seppo Raudaskoski

 

Seppo Raudaskoski on kirjallisuuden suomentaja, joka on kääntänyt myös roolipelejä. Vuonna 2012 hän julkaisi internetissä Dungeons & Dragonsin 3.5-laitoksen suomenkieliset perussäännöt nimellä Lohikäärmeen Luola, ja vuonna 2021 ilmestyi hänen suomennoksensa D&D-retroklooni Basic Fantasysta.

Jukka Sorsa

 

Jukka Sorsa on Porvoossa asuva pöytäroolipelisuunnittelija. Hän on toiminut Legendoja & lohikäärmeitä (L&L) pelaajan kirjan yhtenä pääsuunnittelijoista sekä L&L pelinjohtajan kirjan tuottajana. Legendoja & Lohikäärmeitä on Dungeons & Dragonsin 5. laitoksen avoimeen lisenssiin pohjautuva pöytäroolipeli. L&L lisäksi Sorsa on suunnitellut muun muassa seuraavat pelit: Hood, Vihan lapset ja Hounds of the Sea.

 

 

Yhteistyössä Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Tampereen paikallisosasto. Ohjelma striimataan, linkki striimiin Postimuseon Youtube-kanavalle.

Paikka: Auditorio, ensimmäinen kerros.

 

Klo 12.00–15.00 Miniatyyrimaalausta

Tule maalaamaan oma miniatyyrihahmo figumaalauspisteeseen.

Osallistujille tarjotaan figut ja maalit, mutta myös omia hahmoja voi ottaa mukaan maalattavaksi. Ohjelma on nonstop.

Paikka: Pelimuseon Areena, toinen kerros.

 

Klo 12.00–14.00 Kuvauspiste

Tule kuvauttamaan Museocon-tyylisi / cosplay-asusi kuvauspisteelle! Valmiit kuvat löytyvät tapahtuman jälkeen conikuvat.fi:stä.

Paikka: Rollikkahalli, ensimmäinen kerros. Ohjelma on maksuton.

Klo 13.00–15.00 Kodinkoneiden käräjät -larp

Kuva: Miia Tarujärvi

Neuvottelupeli kodinkoneiden kesken uuden asunnon asumisjärjestelyistä. Saadaanko sopua vai meneekö homma kaaokseksi omistajien harmiksi? Löytääkö tiskikone onnensa muualta kuin keittiöstä ja saako robotti-imuri pitää lattian valtakuntana vai tuleeko apajille haastaja?

Larppiin on ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla: museocontampere@gmail.com

Ilmoittautua voit myös paikan päällä Museoconin infopisteellä, mikäli pelissä on tilaa.

Paikka: kokoustila Pellava, toinen kerros.

 

Klo 13.00–13.30 Pelimusiikkia viululla

Tervetuloa kuuntelemaan viulumusiikkia Museoconiin! Ohjelmistossa on pelimusiikkia laidasta laitaan viululle sovitettuna. Ohjelmistossa mukana kappaleita esimerkiksi Zeldasta, Angry Birdsistä ja Baldur’s gate 3:sta.

Setit alkavat klo 13, 14 ja 15 ja kestävät noin 20-30 minuuttia. Viulisina Kristiina Ahlgren.

Paikka: Vapriikin aula. Ohjelma on maksuton.

 

 

 

 

 

Klo 13.00–14.00 Cosplaytuomarointi pähkinänkuoressa (Chamira & Aadacos)

Kuva: Minna ”Chamira” Välimäki, kuvaaja mialiina.
Kuva: Aadacos, kuvajana Jenni Suominen

Cosplaykilpailijan ehkä jännittävin hetki on esitellä pukunsa tuomareille. Mutta kannattaako tuomarointia kuitenkaan jännittää ja mitä itseasiassa itse tuomaroinnissa tehdään? Tule kuuntelemaan kun kaksi tuomaripöydän molemmin puolin kokemusta kerryttänyttä harrastajaa kertovat parhaimmat vinkit valmistautumisesta tuomarointiin, sen käytäntöihin ja kokemuksiin.

Paikka: Kokoustila Rauta, toinen kerros. 

 

Klo 14.00–15.30 Pullip-nukkemiitti

Kuva: Iiris Makkonen

Pullip-perheeseen kuuluu erilaisia eteläkorealaisia keräilynukkeja, joita ei ole tarkoitettu leluiksi. Sana pullip tarkoittaa korean kielellä lehteä. Nukeista luodaan omia persoonia ja niistä otetaan mielikuvituksellisia kuvia, joita julkaistaan yleisimmin Instagramissa. Nukeille voi vaihtaa monia kehonosia: silmät eli chipit, vartalo eli obitsu, käsiä erilaisissa asennoissa, peruukkeja ja jopa ripset. Nuken meikin voi myös tehdä omanlaiseksi eli nukke voidaan kustomoida.

Nukkeilijat voivat kerääntyä yhteen nukkejensa kanssa järjestämällä miitin. Miiteissä kuvataan nukkeja, jutellaan yhdessä ja annetaan vinkkejä toisille nukkeilijoille. Miittiin voi myös tuoda nukkejen tarvikkeita myytäväksi tai vaihdettavaksi.

Tervetuloa Museoconissa pullip-miittiin, myös harrastuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan harrastukseen. Miitti on ilmaisella alueella ja paikalla on Vapriikin valokuvaaja Saarni antamassa kuvausvinkkejä.

Paikka: Museoravintola Valssi, ensimmäinen kerros. Ohjelma on maksuton.

Klo 14.00–15.00 Luento: Conarkisto – tapahtumakulttuuria säilyttämässä (Hanne-Maria Karhula)

Suomessa on ollut con-tapahtumia useamman vuosikymmenen ajan. Monesta ei ole jäänyt jäljelle kuin haalistuneet ohjelmalehdet ja muistot.

Hanne-Maria Karhula tekee parhaillaan opinnäytetyötä tapahtumien arkistoinnista, ja tavoitteena on saada conarkisto nettiin.
Tämä luento kertoo arkistoinnista, coneista ja miten ne voidaan yhdistää.

Paikka: Auditorio, ensimmäinen kerros.

 

Klo 14.00–14.30 Pelimusiikkia viululla

Tervetuloa kuuntelemaan viulumusiikkia Museoconiin! Ohjelmistossa on pelimusiikkia laidasta laitaan viululle sovitettuna. Ohjelmistossa mukana kappaleita esimerkiksi Zeldasta, Angry Birdsistä ja Baldur’s gate 3:sta.

Setit alkavat klo 13, 14 ja 15 ja kestävät noin 20-30 minuuttia. Viulisina Kristiina Ahlgren.

Paikka: museoravintola Valssi, ensimmäinen kerros. Ohjelma on maksuton.

Klo 14.00–18.00 Pöytäroolipelit

Taikaponirope (Tails of Equestria)

Pelinvetäjä/GM: Ouva Kotkanoja

Expaa, loottii, raidei, lämää! No ei, pöytäroolipelaaminen on niin paljon muutakin kuin tätä ja nyt on mahdollisuus päästä itse kokeilemaan sitä hyppäämällä ystävyyden taian vietäväksi ja sukeltamalla pikkuponiropen maailmaan. Tails of Equestria pöytäropea miniseikkailun muodossa kaikenikäisille, olit sitten ensikertaa noppaa heittämässä tai jo kokenut konkari. Hahmot luodaan seikkailun aluksi eikä säännöistäkään tarvitse etukäteen tietää mitään. Pääasiana (uusien) ystävien kanssa hauskanpito.

Paikka: Lämpiö, ensimmäinen kerros.

Lohikäärmekultti: Loitsuonnettomuus Helmiäisvuoren velhotornissa (Dungeons & Dragons 5. laitos)

Luolamestari/GM: Mikko Helin

Kielletyllä kaaosmagialla tehty loitsukoe tarvitsi vain yhden virheen.

Huonekaluja on herännyt henkiin, velho-oppilaita muuttunut aaseiksi, painovoima vaihtanut suuntaa, ja jossain kerroksessa on kuulemma portaali keijumetsään — vai oliko se helvettiin?

Arvaamattomia, todellisuutta vääristäviä purkauksia räiskyvä kaaoskristalli leviää velhotornissa, ja jos sitä ei pian tuhota, se jatkaa voimistumistaan, kunnes se saastuttaa koko Miekkarannan!

Kuka olisi niin hullu, että tunkeutuisi velhotorniin, selviäisi villitaikapurkauksista hengissä, tuhoaisi kristallit yksi tornin kerros kerrallaan, ja mielellään vielä pelastaisi sinne jumiin jääneet velhojen apulaiset?

Dungeons&Dragons 5th edition -seikkailu

Sopii myös aloittelijoille!

  • Hahmojen taso: 3
  • Pelaajia: 2-6
  • Pelikieli: suomi
  • Pelin säännöt ja lomakkeet englanniksi

Seikkailun kesto: 30-45min per tornin kerros. Kerroksia pelataan 3-4 tapahtumapäivän mittaan pelaajien innon mukaan. Sama tarina jatkuu osien välillä, mutta pelaajat voivat vaihtua välissä.

Seikkailu on jaettu osiin: voit siis liittyä myös kesken seikkailun auttamaan ryhmää etenemään velhotornissa, sekä lähteä pelistä haluamassasi kohdassa — tai jatkaa hahmosi tarinaa suoraan seuraavaan osaan, ja pitää löytämäsi mahtivarusteet! Mitähän tornin huipulla odottaa…?

Paikka: Lämpiö, ensimmäinen kerros.

Sulkavan sointu (Legendoja & Lohikäärmeitä)

Pelinvetäjä/GM: Christopher Stratton Smith

Sulkavan sointu on Petri Leinosen kirjoittama fantasiaseikkailu ensimmäisen tason Legendoja ja lohikäärmeitä -hahmoille. Seikkailuretki pohjoisen korpimaille keskeytyy jo ensimmäisellä etapilla, kun tukkilaisleiriä kohtaa yllättävä vastoinkäyminen. Tapaus on onneksi juuri parahultainen aloittelevien seikkailijoiden ratkottavaksi. Tutkimaton erämaa kutsuu! Tarjolla on valmishahmot, eikä aiempi kokemus Legendoja & lohikäärmeitä -säännöistä ole tarpeen. Pelinjohtajana toimii Christopher Stratton Smith, yksi Legendoja ja lohikäärmeitä -pelin pääsuunnittelijoista.

Paikka: Lämpiö, ensimmäinen kerros.

Avaruusseikkailu 2123 (oma pelisysteemi)

Pelinvetäjä/GM: Ville Manninen (Tampereen Nuorisopalveluiden pelitoiminta, Pelifarmi)

Esittelemme tapahtumassa roolipeliryhmästä alkunsa saanutta pöytäroolipeliä, Avaruusseikkailu 2123. Nuorten kanssa ideoitu, toteutettu ja testipelattu peli alkoi tulevaisuuspelkojen pohtimisesta. Pelissä kaikki kurja, mitä tulevaisuudessa pelkäämme, on jo tapahtunut, mutta ihmiskunta vain jatkaa porskuttamistaan. Alussa pelaajahahmot heräävät 70 vuoden syväjäästä avaruusaluksessa. Peluutamme noin tunnin pätkän pelin alkua. Sekoitus roolipelaamista ja taistelua.

Paikka: Noppapöytä, toinen kerros.

Vanajan markkinoilla (Roudan maa)

Pelinvetätjä/GM: Jukka Särkijärvi

Vanajassa on markkinat menossa ja kaupustelijat, käsityöläiset, onnenonkijat ja kiertolaiset parveilevat kaupunkiin Hämeen kaikista kolkista sekä kauempaakin. Mitä täältä et löydä, sitä et tarvitse. Riehakkaassa markkinahumussa tapahtuu koko ajan jos jonkinmoista, eikä ongelmiakaan tarvitse etsiä; ne kyllä löytävät sinut.

Kalevalan aikojen Hämeeseen sijoittuvaa fantasiaseikkailua tai -sekoilua. Sopii ekakertalaiselle ja konkarille. Peliin voi tulla mukaan koska vain kunhan tilaa riittää ja lähteä jos siltä tuntuu.

Paikka: Pelimuseon lautapelipöytä, toinen kerros

Klo 15.00–16.30 Posti pelilaudalla – peluutus

Tule kokeilemaan vanhoja posti-teemaisia pelejä. Testaa myös sorminäppäryyttäsi 1960-luvun lajittelijan nopeustestissä.

Paikka: Kokoustila Pellava, toinen kerros.

 

 

 

 

 

 

Klo 15.00–16.00 Luento: Suomalaisen cosplayn tarina (Kyuu Eturautti)

Kuva: Jussi Sorjonen

Vuosituhannen vaihteessa siitä kuiskaili kourallinen, tänä päivänä paistatellaan kärkimedioiden ykkösjutuissa. Cosplayn matka Suomessa on ollut pitkä, vaiheikas ja monilta osin hyvin suomalainen.

Miten cosplay löysi nykyisen asemansa Suomessa, mitenkä conien ja cosplayn suhde kehittyi, mikä muuttui, mikä pysyi ja minne suuntaamme seuraavaksi?

Paikka: Auditorio, ensimmäinen kerros.

 

 

 

 

Klo 15.00–15.30 Pelimusiikkia viululla

Tervetuloa kuuntelemaan viulumusiikkia Museoconiin! Ohjelmistossa on pelimusiikkia laidasta laitaan viululle sovitettuna. Ohjelmistossa mukana kappaleita esimerkiksi Zeldasta, Angry Birdsistä ja Baldur’s gate 3:sta.

Setit alkavat klo 13, 14 ja 15 ja kestävät noin 20-30 minuuttia. Viulisina Kristiina Ahlgren.

Paikka: museoravintola Valssi, ensimmäinen kerros. Ohjelma on maksuton.

Klo 15.00–18.00 Corporations

Taistele itsesi korkeimmalle paikalle armottomassa korporaatiohierarkiassa!

Corporations on kyberpunk-teemainen peli tulevaisuuden suuryrityksistä. Pelaajat ovat kuuden megakorportaation johtoryhmien jäseniä, joilla on kaikilla yksi tavoite – olla pelin päättyessä arvokkaimman yhtiön CEO. Mutta 2070-luvun korporaatiomaailma on armoton, ja pelaajien on oltava ovelia, häikäilemättömiä sekä luovia menestyäkseen. Tule osallistumaan ainutlaatuiseen pelikokemukseen!

Peli on uniikki yhdistelmä lautapelien resurssienhallintaa, diplomatiaa, eläytymistä sekä teknologiaa.

The game material is in English, and command of Finnish is not needed to participate.

Peliin on ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla: museocontampere@gmail.com

Ilmoittautua voit myös paikan päällä Museoconin infopisteellä Vapriikin aulassa, mikäli pelissä on tilaa.

Paikka: kokoustila Rauta, toinen kerros.

Klo 16.00–19.00 Mysteeripaja

Tule selvittämään mitä ihmettä Pelimuseossa askarrellaan.

Museo tarjoaa materiaalit.

Paikka: Pelimuseon Areena, toinen kerros.

Teemaopastukset:

Olipa kerran – tarina satujen synnystä

Muistat Tuhkimon, Lumikin ja Ruususen varmaan.. Mutta tiedätkö, millaisia versioita Lumikista on tehty, ja mitä äitipuoli onkaan peililleen lausunut? Entä ovatko Miehestä syntynyt tyttö tai Nainen kuninkaan vävynä tuttuja satuja? Tällä teemakierroksella tutustutaan paitsi kaikille tuttuihin ihmesatuihin, myös niihin karmaiseviin alkuperäisiin versioihin, sekä tuntemattomiin, queer-elementtejä sisältäviin satuihin. Kierrosta ei suositella pienille lapsille. Kesto 60 min.

  • klo 16.00–17.00
  • klo 19.30–20.30

Lähtö opastukselle Vapriikin aulasta.

Fantastinen Floppi

Vuonna 2003 Nokia oli maailman suurin puhelinvalmistaja. Voimainsa tunnossa ollut yhtiö halusi siivun tuottoisasta pelibisneksestä ja lähti haastamaan pelijätti Nintendoa omalla pelikonsolia ja puhelinta yhdistävällä laitteellaan. Nokian pelikone kehitettiin lähes kokonaan Tampereella ja se sai nimekseen N-Gage. Opastuksella tehdään nostalginen sekä ajatuksia herättävä kurkistus suomalaisen peli- ja teknologiateollisuuden murrosaikaan.

  • klo 14.30–15.00
  • klo 17.30–18.00

Lähtö opastukselle Vapriikin aulasta.

Klo 16.00–17.00 Tule tapaamaan RopeLIVEn tekijöitä!

kuva: Ville Soikkeli / YLE

Miten tehdään huippusuosittu, kymmenien tuhansien ihmisten seuraama pöytäroolipelilähetys? Tule kuulemaan kun RopeLIVEn tekijät ja vieraat kertovat ohjelman tekemisestä ja kysymään siihen liittyviä enemmän tai vähemmän visaisia kysymyksiä. Mukana tapaamisessa konseptin perustaja ja pelitirehtööri Juhani Kenttämaa, käsikirjoittaja ja sisältötuottaja Justus Laitinen, roolipeliyrittäjä ja RopeLIVE: Oudon laakson sankarit -seikkailun pelinjohtaja ja pääkäsikirjoittaja Miska Fredman sekä Pimeässä puolessa pelaajana mukana ollut Suomen roolipeliseura ry:n puheenjohtaja Ruska Mihka Soanjärvi.

Paikka: Auditorio, ensimmäinen kerros.

Klo 16.30 – 18.30 Kuvauspiste

Tule kuvauttamaan Museocon-tyylisi / cosplay-asusi kuvauspisteelle! Valmiit kuvat löytyvät tapahtuman jälkeen conikuvat.fi:stä.

Paikka: Rollikkahalli, ensimmäinen kerros. Ohjelma on maksuton.

 

Klo 16.30–18.00 DJ Serial Kitty

 

Minni Välipakka aka Dj Serial Kitty on dj sekä taiteilija Tampereelta. Konemusan lisäksi häneltä kuullaan illan aikana myös musiikkivaikutteita animesta ja pelimaailmasta.

Paikka: museoravintola Valssi. Ohjelma on maksuton.

 

 

 

 

 

 

Klo 17.00–18.00 Minun pelihistoriani

Reetta Tervakangas / Vapriikin kuva-arkisto

Meistä jokaisella on oma, arvokas pelihistoria. Lapsuudesta nuoruuteen ja aikuisuudesta vanhuuteenkin asti vietämme aikaa lelujen, leikkien ja pelien parissa. Omasta pelihistoriastaan kertovat museotutkija Asla Heikkari, toimittaja Juhani Kenttämaa ja kääntäjä Silja-Maaria Aronpuro.

Minun pelihistoriani -konseptin ovat kehittäneet Jaakko Stenros ja Annakaisa Kultima.

Paikka: Auditorio, ensimmäinen kerros.

 

Klo 17.00–17.30 Cosplay-näytös

Oletko aina halunnut päästä esittelemään cosplay-asuasi lavalle? Nyt siihen on mahdollisuus Museoconin cosplaynäytöksessä! Olit sitten tehnyt pukusi itse, muokannut valmiista vaatekappaleesta tai ostanut asun valmiina, olet tervetullut Museoconin Cosplaynäytökseen. Lavaosuus ei sisällä esitystä, eikä kyseessä ole kilpailu. Voit osallistua ohjelmaan yksin tai kaverin kanssa.

Ilmoittautuminen Cosplay-näytökseen tapahtuu Museoconin infopisteellä Vapriikin aulassa klo 10–15. 

Paikka: museoravintola Valssi. Ohjelma on maksuton.

Klo 18.30–19.30 Konsertti: Jousikvartetti ILME

Vuonna 2021 perustettu kvartetti ILME on energinen ja aktiivinen jousikvartetti Tampereen seudulta. Kokoonpanossamme soittavat tällä hetkellä Maria Turunen, Ida Hoefft, Aino Tiala ja Eero Vahtola. Esitämme monipuolisesti jousikvartettiohjelmistoa klassisesta musiikista kevyeen musiikkiin emmekä pelkää haasteita ja luoviakin esiintymistilanteita.  Kvartettisoiton ytimessä ovat yhteistyö ja vuorovaikutus soittajien välillä, mitkä ovat tulosta pitkäjänteisestä harjoittelusta. Vaikka viihdymmekin treenikopissa pitkään, ei meiltä unohdu myöskään hauskanpito!

Museoconin konsertissamme Vapriikissa on luvassa tuttuja teemoja tunnetuista elokuvista sekä mukaansatempaavaa pelimusiikkia eri vuosikymmeniltä. Kiinnostaisiko kuulla, miltä tutut sävelmät mm. Mariosta, Tetriksestä tai Nintendo Wiistä kuulostaisivat jousikvartetin esittäminä? Entäpä ihon kananlihalle saavat sovitukset eeppisistä tunnusmusiikeista elokuvista Pirates of The Caribbean, Avengers tai James Bond? Nämä ja monia muita hienoja kappaleita voit kuulla konsertissamme. Luvassa on siis varmasti jokaiselle jotakin!

Paikka: museoravintola Valssi. Ohjelma on maksuton.

 

19.45–21.00 DJ Serial Kitty

 

 

Minni Välipakka aka Dj Serial Kitty on dj sekä taiteilija Tampereelta. Konemusan lisäksi häneltä kuullaan illan aikana myös musiikkivaikutteita animesta ja pelimaailmasta.

Paikka: museoravintola Valssi. Ohjelma on maksuton.

 

 

 

 

 

Museoconin viralliset jatkot Bar & Cafe Lategamessa! 

 

 

 

 

Huomioithan, että otamme tapahtumassa yleiskuvia.

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Kaikki uutiset