MuseoX-hankkeen verkkosivut on avattu yleisölle. Hankkeen aikaisiksi tarkoitetuilla sivuilla voit tutustua hankkeen aikatauluihin, hankkeen parissa työskentelevään tiimiin sekä uuteen museokonseptiimme.

Sivut kutsuvat osallistumaan

Verkkosivujen eri osioista löydät äänestyksiä ja kyselyitä. MuseoX:n rooli on herättää kysymyksiä ja tarjota osallistumisen mahdollisuuksia. Haluamme hankevaiheessa kuulla toiveita museon sisällöistä ja toimintamalleista, sekä yleisöjen tarpeista. Mikäli osallistava sisältö herättää jatkoajatuksia tai -kysymyksiä, saat hanketiimiin yhteyden yhteystiedot-sivulta löytyvällä yhteydenottolomakkeella.

Historiaa-sivun suomalaisen viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän aikajanalla tutustut viestinvälityksen tunnettuihin merkkipaaluihin ja kursiositeetteihin. Sivun alalaidassa olevalla lomakkeella voit ehdottaa omaa merkkipaaluasi viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän historiasta.

MuseoX-hankkeen kuulumisia voit seurata Ajankohtaista-sivulla, missä kerromme muun muassa hankkeen etenemisestä ja erilaisista tapahtumista, joissa MuseoX on mukana.

Kuvamaailma kertoo mukana olevista museoista

MuseoX-hanketta toteuttavat Postimuseo, mediamuseo Rupriikki ja Suomen pelimuseo. Verkkosivujen kuvamaailma on museoiden omista kuva-arkistoista ja sen avulla kerrotaan viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän teemojen laajuudesta ja jatkumoista. Kuvaparit haastavat pohtimaan, kuinka viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän tarpeet pysyvät, vaikka tavat ja välineet muuttuvat.

Sivuilla näkyvissä puhekuplakuvissa esiintyy museoiden henkilökuntaa. Hanketiimiin pääset tutustumaan yhteystiedot-sivulla.

Hankkeen aikaiset verkkosivut toteutettiin yhteistyössä tamperelaisen mediatoimisto Creative Cruen kanssa.

MuseoX sosiaalisessa mediassa

MuseoX-hankkeen sosiaalisen median kanavat on avattu Facebookiin ja Instagramiin. Niissä kerrotaan hankkeen matkasta ja tulevasta viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museosta.

MuseoX:n löydät Facebookista ja Instagramista nimellä MuseoX. Youtubessa viestintämuseohankkeella on oma soittolista Postimuseon Youtube-kanavalla.

 

Kaikki uutiset

Kysy lisätietoa

MuseoX-hanke Tiia Tiainen
Tiia Tiainen
MuseoX-hankkeen projektipäällikkö

050 552 8667
tiia.tiainen@postimuseo.fi