Museokeskus Vapriikin sisäänkäynti ulkoa kuvattuna

Uusi MuseoX sijoittuu Vapriikkiin

Vapriikissa sijaitsevat Postimuseo, Mediamuseo Rupriikki, Suomen pelimuseo, Kivimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Tampereen luonnontieteellinen museo ja Pirkanmaan maakuntamuseo.

Vapriikissa on aina esillä yli kymmenen näyttelyä. Vapriikissa on monipuolisen museo- ja näyttelytarjonnan lisäksi valoisa ravintola ja inspiroiva museokauppa, modernit kokoustilat sekä pajatila museon yleisötyötä varten.

 

Kuva Postimuseon sisältä, kuvassa näkyy osa näyttelytilaa

Postimuseo

Postimuseo esittelee postia ja viestinvälitystä 1600-luvulta tulevaan.

Postimuseo on laadukkaisiin sisältöihin erikoistunut, pian sata vuotta toiminut museo, jolla on laaja-alainen osaaminen näyttelytuotannosta yleisötyöhön ja viestintään. Postimuseo toimii aktiivisesti sidosryhmiensä kanssa ja sillä on laajat verkostot (media, museot, tutkijat jne.) sekä pitkä kokemus yritysyhteistyöstä. Postimuseolla on hyvät resurssit, muutosvalmiutta ja ketteryyttä ja se suhtautuu positiivisesti digitaalisiin toimintatapoihin.

MuseoX:n kokoelmien perustana tulevat olemaan Postimuseon ja Posti Group Oyj:n kokoelmat ja Tampereen historiallisten museoiden viestintäkokoelmat.

Arkistokuvaa Pelimuseo, kaksi lasta pelaa konsolipeliä

Suomen pelimuseo

Suomen pelimuseo kertoo suomalaisista peleistä ja niiden pelaajista kolmella eri vuosisadalla.

Suomen pelimuseo on onnistunut, uudenlainen museokonsepti, joka on sidosryhmien kanssa yhdessä tuotettu joukkorahoituskampanjaa hyödyntäen. Museo tavoittaa ihmisryhmiä, jotka muuten käyvät vähemmän museoissa.

Suomen pelimuseolla on uudet tavat tallentaa digitaalisia ilmiöitä, se on testannut yhteiskuratointia ja käyttää sitä toimivana menetelmänä. Sillä on aktiiviset peliyhteisöt mukana toiminnassaan. Suomen pelimuseolla on laajat kansainväliset verkostot ja yhteistyö akateemisen tutkimuksen kanssa.

Vanha televisiokamera Mediamuseo Rupriikki

Mediamuseo Rupriikki

Mediamuseo Rupriikilla on 20 vuoden kokemus viestinnän teemojen parissa työskentelystä. Sillä on osallistava ote tekemisessä jo vahvasti omaksuttuna. Rupriikilla on monipuoliset viestintäkokoelmat osana Tampereen historiallisten museoiden kokoelmia. Rupriikissa on monilukutaidon osaamista sekä verkostoja paikallisesti ja valtakunnallisesti.